bagaimana spam terjadi dan cara mengatasi

Selamat petang dan salam 1 Malaysia ..
ececeh . hahaha

sebenarnya hari ni aq tak ada idea pasal apa yang aq nak update untuk hari ni .
so bermulanya macam ni ..
di sebabkan otak aq da beku nak pikir idea apa aq nak update aq pun
mulakan explorasi terhadap dashboard tersayang ni .. tersayang ?? ok aq tipu

aq try selak selak blog yang aq follow . and ada satu blog ni dia cerita pasal
ramai kawan kawan dia yang ada akaun FACEBOOK yang da terkena spam .
seriesly sebenarnya aq tak berapa faham lagi pasal spam . 
tapi dari apa yang owner blog tu cerita aq rasa ada sikit sebanyak yang aq faham .

korang pernah tengok link link pelik dekat FB ? such as 'hey dude! see who views your facebook
profile' , 'pity girl who get fucked by shes dad' and macam macam lagi la . 
then benda ni automatik akan send link ni melalui instant message ke semua
membe membe facebook dorang .. padahal bukan ada apa pun .  itu pun kalau ada yang klik ar ..

so kalau ada sesiapa yang terklik jadah jadah haram tu maybe blog ni blog bantu korang
serba sikit untuk sebarang kemungkinan yang tak di ingini ..

cara atasi spam : itsallaboutjourneyblog

blog satu lagi ni plak cerita pasal satu page dekat facebook ni yang da kena hack .
hackers yang gelar diri dorang sebagai theblackops . 
em kalau la dorang buat onar memang busuk nama owner . 

page yg da kena hack : blogtubelawak



so beware . tangan jangan gatal nak klik bagai bagai dalam fb tu . kalau ada jumpa
just delete freaking them all ...

****



leave ur link here

copyrightbyeizahiranuar