untuk shalina

firstly aq nak minta maaf sebab aq betul betul tak ingat tuto blog mana yang aq follow nak buat blockquote ni .
tapi hari ni aq ambik coding dari blog aq then tunjuk dekat kau k . 
aq tak sure betul atau tak coding yang aq ambik ni tapi kau try dulu , boleh ke tak nati kau bagitau . aq try buat lagi nati . ok ? 

dashboard>design>tick expand widget
then kau search code ni . press ctrl + f

]]></b:skin>

lepas tu kau copy code bawah ni  , paste atas code ]]></b:skin>

.post blockquote { background-image:url(url image kau); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 1px solid #191919; margin:1em 20px; }

lepas copy kau try tengok preview . just untuk makesure coding ni tak kacau blog kau . 
kalau boleh tengok blog kau dalam page preview tu kau tekan save .

then pegi new post , taip sumthing , mark perkataan tu then klik quote dekat atas tu . macam pic bawah ni


tekan preview . kalau tak jadi bagitau k


p/s : kau boleh combine dengan coding lain untuk border blockquote tu , then tuka colour border dekat #191919 tu ..


em ni jelah kot pasal blockquote ..




6 comment:

Shalina Samsudin said...

hoi ! terharu aku ;(
adoi ! aku ade tag kau join contest..jom la..hehe..senang je contest tu :)..jap lg aku buat ye..now aku buat tab page :)

myhatiku said...

wah..nie yg jeles dgn sha nie..xnak kawan sha lagi!haha
untuk myhatiku xde pun kan..ish..pilih kasih!aha:D

Shalina Samsudin said...

HAHAHA ! izahir ! buatkan untuk cik myhatiku ni :) heee ;)
sha tak lepas part blockquote..if buat pon die jadi double ..pelik !

Izahir Bin Anuar said...

eh . ni baru dapat tengok comment dalam entry . taktau kenapa sangkut sebelum ni . em maybe myhatiku ter paste sebelah coding tu kot .

myhatiku said...

yg jadi double tu sha punye..myhatiku punye okay ja :)

Izahir Bin Anuar said...

ok la eh ? :)

leave ur link here

copyrightbyeizahiranuar